37.9k
Home  »  Legislaţia  »  Legislaţia fiscală  »  Ordine   »   Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 50 din 28.01.2020

Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 50 din 28.01.2020

29.01.2020
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

1. (39.15)

    Care sunt etapele desfășurării concursului „Loteria fiscală”?

În conformitate cu pct. 6 din Regulamentul privind desfășurarea concursului „Loteria fiscală” aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 657/2019, concursul „Loteria fiscală” este compus din:

1) 4 (patru) etape trimestriale (denumite în continuare „Etapa”):

 Prima etapă – ianuarie – martie inclusiv;

 Cea de-a doua etapă – aprilie – iunie inclusiv;

 Cea de-a treia etapă – iulie – septembrie inclusiv;

 Cea de-a patra etapă octombrie – decembrie inclusiv;

2) 2 (două) ediții speciale (denumite în continuare „Ediții speciale”):

 Ediția specială I – în perioada sărbătorilor de Paști;

 Ediția specială II – în perioada sărbătorilor de iarnă.      

2. (39.14)

    Cînd va avea loc tragerea la sorți pentru prima etapă a concursului „Loteria fiscală”?

În conformitate cu pct. 13 din Regulamentul privind desfășurarea concursului „Loteria fiscală” aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 657/2019, tragerile la sorți pentru prima etapă a concursului „Loteria fiscală” se vor efectua în a trei zi de joi din luna următoare trimestrului de gestiune, adică la data de 16 aprilie 2020.

3. (39.13)

    Tranzacțiile efectuate cu ce fel de carduri participă în cadrul concursului „Loteria fiscală”?

În cadrul concursului „Loteria fiscală” participă tranzacțiile efectuate cu carduri emise de băncile comerciale licențiate din Republica Moldova.

4. (39.12)

    Pot fi refuzate de către cîștigători premiile acordate în cadrul concursului „Loteria fiscală”?

Conform pct. 23 Regulamentul privind desfășurarea concursului „Loteria fiscală” aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 657/2019, cîștigătorii loteriei au dreptul să refuze premiile acordate. Refuzul se va face în formă scrisă de către cîștigător. Premiile refuzate vor rămîne în fondul de cîștiguri.    

5. (39.11)

    Cîte premii vor fi acordate în cadrul etapelor și ediții speciale a concursului „Loteria fiscală” și care este valoarea acestora?

Conform pct. 23 Regulamentul privind desfășurarea concursului „Loteria fiscală” aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 657/2019, pentru etapele 1-4 vor fi acordate 175 de premii a cîte 1000 lei, iar pentru edițiile speciale vor fi acordate 100 de premii a cîte 1500 lei pentru fiecare ediție specială.

6. (39.10)

    Cum vor fi oferite premiile cîștigătorilor?

În conformitate cu pct. 26 din Regulamentul privind desfășurarea concursului „Loteria fiscală” aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 657/2019, premiile vor fi transferate cîștigătorilor pe conturile de card respective, în lei, în maxim 10 zile după publicarea listei tranzacțiilor cîștigătoare pe pagina web www.sfs.md.

7. (39.9)

    Cum va fi informat participantul că a devenit cîștigător al concursului „Loteria fiscală”?

În conformitate cu pct. 20 din Regulamentul privind desfășurarea concursului „Loteria fiscală” aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 657/2019, băncile comerciale licențiate emitente din Republica Moldova vor informa telefonic cîștigătorii despre tranzacția cîștigătoare. Concomitent, Serviciul Fiscal de Stat va publica pe pagina web www.sfs.md lista tranzacțiilor cîștigătoare.

8. (39.8)

    Trebuie sau nu păstrat bonul de casă pentru a participa la loterie?

Pentru a participa la loterie, păstrarea bonului de casă nu este condiție obligatorie.

9. (39.7)

    Care tranzacții nu participă la concursul „Loteria fiscală”?

Potrivit pct. 9 din Regulamentul privind desfășurarea concursului „Loteria fiscală” aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 657/2019, nu corespund condițiilor loteriei și respectiv nu participă la concurs, următoarele tranzacții:

1)Tranzacțiile de retragere a numerarului de pe contul de card;

2)Tranzacțiile efectuate cu cardul bancar de către persoanele fizice în afara Republicii Moldova;

 3)Transferuri ale mijloacelor de pe contul de card pe conturile bancare ale persoanelor fizice și/sau persoane juridice, (person to person);

4)Alimentările contului de card a Persoanelor fizice şi/sau juridice;

5)Tranzacțiile efectuate cu carduri pentru achitarea taxelor (mizelor) pentru participarea la jocurilor de noroc.

10. (39.6)

    Participă sau nu la concursul „Loteria fiscală” tranzacțiile efectuate în magazinele duty-free, cît și tranzacțiile efectuate pentru serviciile comunale?

Tranzacțiile efectuate în magazinele duty-free și tranzacțiile efectuate pentru serviciile comunale participă la concursul „Loteria fiscală”.

11. (39.5)

    Începînd cu ce dată tranzacțiile efectuate participă în cadrul primei etape a concursului „Loteria fiscală”?

În cadrul concursului „Loteria fiscală” pentru prima etapă participă tranzacțiile efectuate începînd cu data de 01 ianuarie 2020 pînă la 31 martie 2020.

12. (39.4)

    Este prevăzută procedura de înregistrare în cadrul concursului „Loteria fiscală”? Ce este necesar pentru a participa în cadrul concursului?

Procedura de înregistrare pentru a participa la concursul „Loteria fiscală” nu este prevăzută. Pentru a participa la concursul „Loteria fiscală”, persoana fizică trebuie să efectueze achitarea cu cardul pentru bunuri/servicii la terminale POS deservite de băncile comerciale licențiate emitente din Republica Moldova, valoarea tranzacției trebuie să depășească suma de 30 lei.

13. (39.3)

    Cine pot fi participanți ai concursului „Loteria fiscală”?

Conform pct. 4 din Regulamentul privind desfășurarea concursului „Loteria fiscală” aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 657/2019, participanți ai concursului „Loteria fiscală” pot fi persoanele fizice care au atins vîrsta de 18 ani și dețin carduri bancare emise de băncile comerciale licențiate emitente din Republica Moldova, care au efectuat achitarea cu cardul pentru anumite bunuri/servicii, conform regulilor de desfășurare a concursului.

14. (39.2)

    Care este scopul desfășurării concursului „Loteria fiscală”?

Scopul desfășurării concursului „Loteria fiscală” este stimularea efectuării achitărilor fără numerar (prin intermediul cardului de plată) pentru bunuri și servicii.

15. (39.1)

    Care act normativ reglementează modul de organizare și desfășurare a concursului „Loteria fiscală”?

Concursul „Loteria fiscală” este reglementat de Regulamentul privind desfășurarea concursului „Loteria fiscală” aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 657/2019.

Notă: Vă atragem atenția asupra faptului că, pot fi efectuate actualizări ale răspunsurilor oferite de către Serviciul Fiscal de Stat, de aceea vă rugăm să consultați suplimentar răspunsurile actualizate ale bazei de date.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...