37.9k
Home  »  Legislaţia  »  Legislaţia fiscală  »  Ordine   »   Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 380 din 28.07.2020

Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 380 din 28.07.2020

30.07.2020
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1. (28.8.25)

    Care va fi valoarea impozabilă cu TVA la livrarea mijloacelor fixe supuse uzurii, dacă entitatea anterior a calculat amortizarea pentru mijloacele fixe menționate?

În conformitate cu prevederile art.97 alin.(5) din Codul fiscal, valoarea impozabilă a livrării impozabile a activelor care au fost sau sînt supuse amortizării de către furnizor reprezintă valoarea cea mai mare din valoarea lor contabilă şi valoarea de piață.

Totodată, conform Standardelor Naționale de Contabilitate, aprobate prin Ordinul Ministerului Finanțelor nr.118 din 06.08.2013, imobilizări amortizabile sînt definite ca imobilizări aflate în exploatare care au o durată de utilizare certă (limitată) şi pentru care se calculează amortizarea.

Prin urmare, în cazul în care, entitatea pînă la momentul efectuării livrării a calculat amortizarea pentru activul care se comercializează, atunci valoarea impozabilă a acestei livrări este valoarea cea mai mare din valoarea lor contabilă şi valoarea de piață.

Notă: Vă atragem atenția asupra faptului că, pot fi efectuate actualizări ale răspunsurilor oferite de către Serviciul Fiscal de Stat, de aceea vă rugăm să consultați suplimentar răspunsurile actualizate ale bazei de date.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...