37.9k
Home  »  Legislaţia  »  Legislaţia fiscală  »  Ordine   »   Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 300 din 11.07.2019

Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 300 din 11.07.2019

15.07.2019
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

1. (28.23.40)
     Se reflectă în Declarația privind TVA valoarea mărfurilor, serviciilor importate cu scutire de TVA fără drept de deducere, precum și cele importate cu scutire de TVA cu drept de deducere?

Modul de completare a Declarației privind TVA este aprobat prin Ordinul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat nr.1164 din 25 octombrie 2012, în vigoare din 1 ianuarie 2013.

Potrivit pct. 3.9 din modul de completare a Declarației privind TVA, în boxa 7 “Import de servicii” se indică - valoarea achitată a serviciilor importate.

De asemenea, conform pct. 3.17 din modul de completare a declarației, în boxa 14 “Importul şi procurările de mărfuri, servicii” se indică - valoarea facturată (indicată în invoce) sau valoarea în vamă a mărfurilor importate, determinată în conformitate cu legislaţia vamală, iar pentru serviciile importate se indică valoarea achitată a serviciilor importate.

În boxa data se permite şi reflectarea valorii mărfurilor şi serviciilor importate, procurate ce nu generează apariţia dreptului la deducerea sumelor TVA.

Prin urmare, reflectarea în boxele 7 și 14 din Declarația privind TVA a valorii mărfurilor, serviciilor, importate cu scutire de TVA fără drept de deducere, precum și cele importate cu scutire de TVA cu drept de deducere nu este obligatorie.

Notă: Vă atragem atenția asupra faptului că, pot fi efectuate actualizări ale răspunsurilor oferite de către Serviciul Fiscal de Stat, de aceea vă rugăm să consultați suplimentar răspunsurile actualizate ale bazei de date.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...