37.9k
Home  »  Legislaţia  »  Legislaţia fiscală  »  Ordine   »   Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 218 din 18.05.2019

Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 218 din 18.05.2019

20.05.2019
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

1. (28.6.4.43)
     Cum se impozitează cu TVA livrarea (comercializarea) pachetului turistic?

În conformitate cu prevederile art. 103 alin. (1) pct. 10) din Codul fiscal, pachetele de servicii turistice sunt scutite de TVA fără drept de deducere.

Astfel, la livrarea pachetului turistic valoarea scutită de TVA fără drept de deducere o va constitui valoarea, achitată sau ce urmează a fi achitată pentru acesta, indiferent de modul de formare a prețului/valorii.

Totodată, la livrarea pachetului turistic, costul pachetului turistic livrat find scutit de TVA fără drept de deducere.

În cazul, dacă livrarea pachetului turistic este efectuată de către comisionar (firma turistică) prin contractul de comision, sau prin intermediul altui contract, în care este prevăzută achitarea unei remunerații de la operatorul turistic pentru realizarea pachetului turistic, atunci această remunerație se va impozita cu TVA pe principii generale.

Notă: Vă atragem atenția asupra faptului că, pot fi efectuate actualizări ale răspunsurilor oferite de către Serviciul Fiscal de Stat, de aceea vă rugăm să consultați suplimentar răspunsurile actualizate ale bazei de date.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...