37.9k
Home  »  Legislaţia  »  Legislaţia fiscală  »  Ordine   »   Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 180 din 02.04.2021

Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 180 din 02.04.2021

13.04.2021
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

1. (42.1)

Este obligatorie marcarea produselor alcoolice și produselor din tutun furnizate întreprinderii din regiunea Transnistreană, cu marcă de consum, dacă aceste produse sunt deja marcate cu timbru de acciz a RM?

Conform art. XV din Legea cu privire la modificarea unor acte normative nr.257 din 16.12.2020, începînd cu 1 mai 2021 se impune condiția marcării cu timbru de consum produselor alcoolice și produselor din tutun prevăzute în anexa nr. 1 la titlul IV, cu excepția mărfurilor prevăzute la art. 123 alin. (6) lit. a), b) și e), introduse pe teritoriul Republicii Moldova și destinate a fi consumate pe teritoriul necontrolat de autoritățile constituționale. 

În același timp, conform prevederilor art.3 alin.(2) din Legea cu privire la prevederile de bază ale statutului juridic special al localităţilor din stînga Nistrului (Transnistria) nr.173 din 22.07.2020, Transnistria este parte componentă inalienabilă a Republicii Moldova. 

Totodată, luînd în considerație faptul că timbru de acciz este suficient pentru circulația mărfurilor supuse accizului pe întreg teritoriul Republicii Moldova, iar regiunea Transnistreană este considerată ca parte componentă a Republicii Moldova, mărfurile marcate cu timbru de acciz nu sunt supuse marcării suplimentare cu timbru de consum în cazul livrării acestora în regiunea Transnistreană.

Notă: Vă atragem atenția asupra faptului că, pot fi efectuate actualizări ale răspunsurilor oferite de către Serviciul Fiscal de Stat, de aceea vă rugăm să consultați suplimentar răspunsurile actualizate ale bazei de date.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...