37.9k
Home  »  Legislaţia  »  Legislaţia fiscală  »  Ordine   »   Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 119 din 14.03.2019

Baza generalizată a practicii fiscale Ordinul SFS nr. 119 din 14.03.2019

19.03.2019
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

1. (28.17.33)
    Ce cotă a TVA se va aplica la livrarea pe teritoriul Republicii Moldova a zahărului din sfecla de zahăr sub formă de pudră și/sau presat sub formă de bucăți?

Potrivit art. 96 lit.b) liniuța a șasea din Codul fiscal, se aplică cota redusă în mărime de 8% a TVA la zahărul din sfeclă de zahăr, produs, importat şi/sau livrat pe teritoriul Republicii Moldova.

De asemenea, conform pct.17 din Reglementarea tehnică „Zahăr”. Producerea și comercializarea”, aprobată prin Hotărîrea Guvernului nr.774 din 3 iulie 2007, în funcţie de metoda de fabricare, zahărul destinat consumului uman, se clasifica în zahăr cristal, zahăr presat, zahăr pudră.

Totodată, valorile indicatorilor fizico-chimici ai zahărului trebuie să corespundă valorilor prezentate în anexa nr.2 la Reglementarea tehnică menționată.

Astfel, în contextul normelor expuse, aplicarea cotei TVA în mărime de 8% la livrarea pe teritoriul Republicii Moldova a zahărului din sfecla de zahăr sub formă de pudră și/sau presat sub formă de bucăți este condiționată de respectarea valorilor indicatorilor fizico-chimici ai zahărului produs din sfecla de zahăr.

Notă: Vă atragem atenția asupra faptului că, pot fi efectuate actualizări ale răspunsurilor oferite de către Serviciul Fiscal de Stat, de aceea vă rugăm să consultați suplimentar răspunsurile actualizate ale bazei de date.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...