37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Au intrat în vigoare noi interdicții la utilizarea unor produse din plastic. Problemele invocate de antreprenori

Au intrat în vigoare noi interdicții la utilizarea unor produse din plastic. Problemele invocate de antreprenori

25.01.2021411 views Consiliul Economic
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

in 1 ianuarie 2021 se aplică normele Legii Comerțului interior, art. 201 alin. 3 și 4, prin care se  interzice comercializarea pungilor din plastic foarte subțire, cu grosimea peretelui mai mică de 15 microni, cu excepția celor care sunt utilizate ca ambalaj, și utilizarea/comercializarea farfuriilor, paharelor, altor accesorii ale serviciilor de masă și bețișoarelor, de unică folosință, fabricate din plastic, cu excepția celor biodegradabile.

Sintagma ”alte accesorii ale serviciilor de masă” a generat incertitudini, atât în rândul comercianților, cât și în rândul inspectorilor.

Întrebarea e, ce produse se consideră accesorii a serviciilor de masă? Capacele pentru ceștile de ceai și cafea, caserolele etc … aceste produse din plastic se înscriu în categoria accesoriilor serviciilor de masă interzise pentru utilizare în Moldova, sau nu?

La toate aceste întrebări au încercat să găsească răspuns în cadrul unei întruniri la Consiliul Economic, reprezentanții comunității de afaceri, care sunt obligați să implementeze noile prevederi, dar și reprezentanții autorităților de stat, care sunt datori să verifice modul în care se execută legea.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...