37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Atenuarea riscurilor șomajului tehnic

Atenuarea riscurilor șomajului tehnic

01.04.2020467 views Monitorul Fiscal
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Ministerul Finanțelor, Ministerul Economiei și Infrastructurii și Banca Națională au creat, pe data de 30 martie, un Task Force Grup pentru consultarea setului de măsuri privind atenuarea impactului negativ al crizei pandemice asupra economiei naționale.

În cadrul unei conferințe video, reprezentanții acestor instituții au optat pentru un plan de acțiuni consolidat, care să fie structurat pe termen scurt, mediu și lung și care să includă politici de intervenție atât imediate, cât și pentru perioada post-criză pe trei componente de bază:politici monetare, fiscale și structurale.

Membrii grupului au menționat că până la momentul actual au fost anunțate mai multe măsuri de ordin fiscal și financiar-bancar, însă e necesar de a elabora o proiecțiune a măsurilor pentru restabilirea economiei cu o abordare pragmatică a politicilor macroeconomice.

Acestea trebuie să fie realiste și fezabile, să ofere suport mediului de afaceri prin mecanisme și instrumente concrete, inclusiv prin programe de stat de subvenționare a companiilor afectate și pentru a atenua riscurile șomajului tehnic.

Comentarii

  1. Anonim spune:

    Foarte multe vorbe scrise dar nici o fapta sau actiune concreta, multe companii deja nu au cu ce achita salariile pentru luna martie, nu mai vorbim de impozite, asteptam actiuni concrete.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...