37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Astăzi expiră termenul de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit și de achitare a acestuia de către persoanele care desfășoară activitate de întreprinzător

Astăzi expiră termenul de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit și de achitare a acestuia de către persoanele care desfășoară activitate de întreprinzător

25.03.2024262 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat informează că astăzi, 25 martie 2024, expiră termenul de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru perioada fiscală 2023 și termenul de achitare a acestuia de către contribuabilii persoanele juridice și persoanele fizice care practică activitate de întreprinzător precum și de către contribuabilii care desfășoară activitate profesională.

Reiterăm că, declarația se prezintă în mod obligatoriu, prin metode automatizate de raportare electronică, conform prevederilor stabilite de art. 187 alin.(21) lit.i) din Codul fiscal.

Persoanele juridice rezidente, inclusiv cele specificate la art.512 şi 513, cu excepţia autorităţilor publice şi instituţiilor publice, formele organizatorice rezidenţi cu statut de persoană fizică, persoanele care desfășoară activități profesionale, reprezentanța permanentă a nerezidentului în Republica Moldova, sunt obligate să prezinte declarația cu privire la impozitul pe venit indiferent de prezenţa obligaţiei privind achitarea impozitului.

Informații detaliate aferent cotelor impozitului pe venit, precum și alte aspecte relevante aferente, le puteți consulta aici.

Pentru aspecte aferente modului de completare a declarațiilor cu privire la impozitul pe venit sau de determinare a obligațiilor fiscale, în funcție de categoria de contribuabil, recomandăm să consultați Baza Generalizată a Practicii Fiscale - compartimentul „Impozit pe venit”.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...