37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Aspecte de management al resurselor umane în serviciul public, discutate în cadrul unui atelier de lucru

Aspecte de management al resurselor umane în serviciul public, discutate în cadrul unui atelier de lucru

30.10.2020388 views Cancelaria de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La 29 octombrie curent, Cancelaria de Stat a organizat în regim online atelierul de lucru „Managementul și dezvoltarea resurselor umane în serviciul public din Republica Moldova”, destinat funcționarilor publici responsabili de gestionarea resurselor umane din cadrul autorităților administrației publice centrale.

Scopul organizării atelierului a fost prezentarea Raportului anual privind funcția publică pentru anul 2019 și a rezultatelor „Sondajului de măsurare a motivației în cadrul serviciului public”.

Raportul analizează situația privind implementarea prevederilor Legii nr.158/2008 și a Hotărârii Guvernului nr. 201/2009 cu privire la punerea în aplicare a prevederilor acesteia, în autoritățile publice, în vederea formării unei imagini realiste referitor la managementul funcției publice și al funcționarilor publici în anul 2019 și urmează să fie un instrument util Guvernului Republicii Moldova în implementarea standardelor de reformă asumate.

Exercițiul privind măsurarea motivației în cadrul serviciului public a fost desfășurat în premieră în Republica Moldova, în perioada mai-iulie 2020, și oferă informația referitoare la nivelul de implicare și motivare a funcționarilor publici, precum și identificarea cauzelor lipsei de motivare, factor ce afectează performanța profesională. Rezultatele sondajului vor servi temei pentru propunerea unui sistem de motivare a funcționarilor publici, iar asemenea exercițiu se va efectua o dată la doi ani.

În cadrul atelierului, Galina Vranceanu, șefa Direcției managementul funcției publice și resurse umane a informat despre demararea procesului de modernizare a platformei guvernamentale www.cariere.gov.md și a lansat un apel de colectare a propunerilor privind îmbunătățirea portalului guvernamental menționat.

Atelierul a fost organizat cu asistența proiectului Uniunii Europene „Suport în dezvoltarea capacităților profesionale și motivarea angajaților în cadrul administrației publice în Republica Moldova”.

Raportul anual privind funcția publică pentru 2019 poate fi accesat la următorul link:

https://cancelaria.gov.md/sites/default/files/document/attachments/raport-l158-2019.pdf

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...