37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   ARBI a aplicat sechestre în valoare de 18 milioane de lei. Printre acestea sunt acţiuni, capitaluri sociale, numerar, construcţii şi terenuri

ARBI a aplicat sechestre în valoare de 18 milioane de lei. Printre acestea sunt acţiuni, capitaluri sociale, numerar, construcţii şi terenuri

02.02.2021145 views CNA
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA anunţă că a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de peste 18 milioane de lei, pe parcursul săptămânii precedente. Este vorba despre bunuri de provenienţă ilicită care au fost indisponibilizate în cadrul a cinci cauze penale, pornite pe fapte de corupere pasivă şi activă, excrocherie, trafic de influenţă şi exces de putere.

Astfel, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe acţiuni în valoare de 820 de mii de lei, 2 capitaluri sociale în valoare de 125 de mii de lei, o construcţie locativă, evaluată la preţul de 1 milion 420 de mii de lei, 15 construcţii nelocative, estimate la peste 6 milioane de lei, 8 încăperi nelocative de 5 milioane 594 de mii de lei, 7 terenuri pentru construcţii şi unul agricol de peste 3 milioane de lei şi 1 milion 371 de mii de lei în numerar.Suma totală a bunurilor indisponibilizate depăşeşte 18 milioane de lei.

Amintim că, doar în prima lună a anului în curs, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a aplicat sechestre pe bunuri, dobândite ilicit, în sumă de peste 35 de milioane de lei de lei, iar în 2020, cifra acestora a fost estimată la aproximativ 1,5 miliarde de lei.

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, specializată în efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale indisponibilizate.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...