37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Aprobat în lectură finală: Proiectul de modificare a Codului muncii, Legii salarizării și Legii salarizării în sectorul bugetar

Aprobat în lectură finală: Proiectul de modificare a Codului muncii, Legii salarizării și Legii salarizării în sectorul bugetar

05.03.2021181 views Parlamentul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Parlamentul a aprobat în lectură finală proiectul de modificare a Codului muncii, Legii salarizării și Legii salarizării în sectorul bugetar pentru a motiva salariații care muncesc în condiții cu risc sporit pentru sănătate.

Proiectul prevede că, pentru munca prestată în condiții cu risc sporit pentru sănătate, salariaților li se stabilesc sporuri de compensare, mărimea cărora va constitui cel puțin un salariu de bază.

Acestea se vor plăti pentru durata reală a muncii prestate în condiții cu risc sporit pentru sănătate, care va constitui perioada de combatere a pandemiei sau epidemiei.

Potrivit documentului, categoriile de salariați implicați în prestarea muncii în condiții de risc sporit pentru sănătate în perioada stării de urgență, de asediu sau de război ori în perioada stării de urgență în sănătate publică se stabilesc de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova sau, după caz, de Comisia națională extraordinară de sănătate publică.
Proiectul a fost înaintat cu titlu de inițiativă legislativă de către deputatul Fracțiunii ACUM PLATFORMA DA, Liviu Vovc.

Acesta a fost votat cu 83 de voturi ale deputaților.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...