37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   APL vor putea contacta serviciile sociale

APL vor putea contacta serviciile sociale

07.11.2019380 views Monitorul Fiscal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice, centrele de plasament și prestatorii de servicii, care nu dispun de servicii sociale precum „Plasament familial pentru adulți”; ”Locuință protejată” și „Casă comunitară”, dar au solicitanţi, vor fi obligate să contacteze serviciile respective de la un prestator public sau privat acreditat.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a elaborat un proiect de hotărâre cu privire la modificarea unor hotărâri ale Guvernului ce are ca scop asigurarea drepturilor persoanelor la un trai independent și integrarea lor în societate. Prin acest document autoritățile intenționează să ajusteze actele normative care reglementează modul de organizare si funcţionare a serviciilor sociale la necesităţile prestatorilor si beneficiarilor de servicii, inclusiv în contextul realizării procesului de dezinstituţionalizare si de prevenire a instituţionalizării acestora.

Totodată, se propune ca finanţarea serviciilor să fie efectuată din contul mijloacelor financiare alocate de prestator, precum şi a fondurilor oferite de sponsori și organizaţii filantropice. În prezent, aceste servicii sunt finanțate din bugetele unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul I şi II, mijloace speciale și din alte surse, conform legislației.

Implementarea prevederilor nu presupune cheltuieli financiare suplimentare de la bugetul de stat. Proiectul urmează a fi discutat în cadrul ședinței secretarilor generali ai ministerelor, ce va avea loc mâine, 7 noiembrie curent.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...