37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Anunț privind înregistrarea angajatorilor disponibili de a participa în măsura de stagiu profesional pentru șomeri

Anunț privind înregistrarea angajatorilor disponibili de a participa în măsura de stagiu profesional pentru șomeri

21.01.2021332 views ANOFM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (în continuare – ANOFM) informează despre demararea procesului de înregistrare a angajatorilor disponibili de a participa în măsura de stagiu profesional pentru anul 2021.
 
Stagiul profesional reprezintă o măsură activă care se organizează pentru șomerii fără vechime în muncă în profesia/meseria deținută, cu o durată de până la 4 luni, în scopul creșterii șanselor de ocupare a acestora.
 
Stagiul profesional se realizează în cadrul unităților de drept public sau privat, сare au informat subdiviziunile teritoriale despre disponibilitatea de participare la măsura dată.
 
Angajatorii participanți în măsura de stagiu profesional beneficiază de o subvenție lunară egală cu 30% din salariul mediu lunar pe economie pentru anul precedent, pe toata durata stagiului, pentru fiecare șomer-stagiar.
 
Pentru a participa în măsura de stagiu profesional, angajatorul trebuie să întrunească următoarele condiții:

  • să fie înregistrați conform legislației;
  • să nu aibă activitatea suspendată, să nu se afle în proces de insolvabilitate sau lichidare;
  • să nu aibă datorii față de bugetul public național și față de salariați pentru anul precedent;
  • să dispună de personal calificat pentru a exercita funcția de mentor pe perioada stagiului;
  • declarație privind întrunirea condițiilor de acordare a subvenției aferente stagiului profesional (formularul poate fi descărcat aici).
  • să depună la subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă (în continuare – STOFM), în raza căreia își are activitatea Înștiințarea privind disponibilitatea de a participa în măsura de stagiu profesional (formularul poate fi descărcat aici).
  • să asigure condițiile pentru stagiul șomerului-stagiar, conform programului de stagiu (formularul poate fi descărcat aici);

Modul și condițiile de acordare a a subvenției pentru desfășurarea stagiului profesional sunt stabilite de art.34 din Legea nr.105 din 14.06.2018 cu privire la promovarea ocupării forţei de muncă și asigurarea de șomaj și Procedura de desfășurare a stagiului profesional, care este Anexa nr.4 la Hotărârea Guvernului nr.1276 din 26.12.2018 pentru aprobarea procedurilor privind accesul la măsurile de ocupare a forței de muncă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...