37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Anunţ important pentru angajatori din partea CNAS

Anunţ important pentru angajatori din partea CNAS

10.09.2019923 views CNAS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Casa Naţională de Asigurări Sociale aduce la cunoştinţa agenţilor economici că pentru organizarea procesului de plată a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă prin intermediul cardului salarial, instituţia a încheiat contracte cu 8 instituţii financiare. Acestea sunt băncile comerciale: FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank Gruppo Veneto Banca, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerţbank.

Astfel, pentru a primi indemnizaţia prin intermediul cardului salarial, angajatul se adresează către angajator cu cerere, în formă liberă, în care exprimă acordul pentru transferul indemnizaţiei la cardul salarial şi procesarea datelor cu caracter personal în scopul efectuării plăţilor menţionate.

La rândul său, agentul economic prezintă instituţiei financiare, cu care conlucrează, lista nominală a angajaţilor care au manifestat acordul achitării indemnizaţiei prin intermediul cardului salarial. În mod prioritar, contabilii vor prezenta listele angajaţilor care în perioada iulie-august s-au aflat în concediu medical.

După aceea instituţia financiară urmează să remită informaţia necesară pentru identificarea beneficiarilor Casei Naţionale de Asigurări Sociale.

În cazul în care instituţiile bancare nu vor prezenta informaţia Casei Naţionale, plata indemnizaţiilor se va efectua prin intermediul ÎS „Poşta Moldovei”, la orice oficiu poştal.

Reamintim, că conform modificărilor operate în legislaţie, CNAS stabileşte, calculează şi plăteşte indemnizaţiile pentru incapacitatea temporară de muncă din contul bugetului asigurărilor sociale de stat, începând cu a şasea zi de incapacitate temporară de muncă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...