37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Antreprenorii pot solicita finanțări prin intermediul unui nou program de suport

Antreprenorii pot solicita finanțări prin intermediul unui nou program de suport

03.07.2020573 views MEI
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Un nou program de suport pentru întreprinderile mici și mijlocii din Republica Moldova a fost aprobat de Guvern.

Programul poate fi accesat de IMM-urile cu potențial înalt de creștere și internaționalizare, interesate de suport pentru aplicarea practicilor internaționale în domeniul producerii și competitivității afacerilor.

Astfel, prin intermediul Programului, întreprinderile vor beneficia de suport consultativ, prin Business Voucher, în valoare de până la 100 mii lei pentru dezvoltarea imaginii corporative sau de produs. De asemenea, vor primi suport financiar prin procedura de „Grant” pentru achiziționarea de echipamente, utilaje, instalații, procurarea francizelor, licențelor, software, achiziționarea materiilor prime și a materialelor necesare procesului de producere.

„Programul are ca principale obiective crearea unui mediu favorabil pentru valorificarea posibilităţilor actuale de dezvoltare economică a Republicii Moldova şi stimularea mediului de afaceri prin crearea unor noi instrumente de promovare individuală a acestora care să faciliteze accesul întreprinderilor mici şi mijlocii autohtone pe pieţele externe și valorificarea potenţialului productiv al acestora”, susține ministrul Sergiu Railean.

La Program pot participa ÎMM-urile care activează pe piață de cel puțin 2 ani, demonstrează o creștere continuă și planifică să se extindă pe noi piețe de desfacere sau să substituie importurile de produse sau servicii în Republica Moldova.

Menționăm că, în cadrul Programului nu sunt admise domeniile de activitate eligibile direcțiilor de utilizare ale mijloacelor financiare destinate dezvoltării agriculturii și mediului rural.

Potrivit directorului general al ODIMM, Iulia Costin, prin acest Program se urmărește sprijinirea antreprenorilor prin facilitarea accesului la finanţare, în scopul îmbunătăţirii performanţelor economice şi tehnice ale companiilor, urmărind adaptarea la cerinţele piețelor externe, prin creşterea productivității şi a competitivităţii IMM-urilor și crearea locurilor de muncă.

Implementatorul Programului este Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii, în coordonare cu Ministerul Economiei și Infrastructurii. Prezentul program va derula o perioadă de pilotare de 36 de luni, cu posibilitate de extindere a acestuia. În perioada următoare, ODIMM va elabora instrumentele necesare parcurgerii etapelor de către potențialii beneficiari și va anunța lansarea Programului.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...