37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Antreprenorii din țară susținuți în dezvoltarea afacerilor orientate spre export

Antreprenorii din țară susținuți în dezvoltarea afacerilor orientate spre export

12.04.2022294 views Ministerul Economiei
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Agenții economici pot beneficia de susținere financiară nerambursabilă de până la 2 milioane lei pentru consolidarea capacităților de promovare a produselor și serviciilor pe piețele externe. Programul național de susținere a afacerilor cu potențial înalt de creștere și internaționalizare oferă suport financiar pentru achiziționarea de echipamente, utilaje, instalații; înregistrarea și valorificarea drepturilor asupra obiectelor de proprietate intelectuală, achiziționarea obiectelor de proprietate intelectuală; procurarea francizelor, licențelor, software, materiilor prime și a materialelor necesare procesului de producere; bunuri imobile comerciale destinate proceselor de producere.

Grantul poate fi accesat de întreprinderile care activează pe piață de cel puțin 2 ani și demonstrează o evoluție ascendentă. Apelul de granturi mari este deschis până la data de 8 mai curent. Condițiile de eligibilitate au fost anunțate astăzi în cadrul unei conferințe de presă susținută de Ministerul Economiei și Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și pot fi văzute și pe pagina web a ODIMM la rubrica destinată Programului de creștere și internaționalizare. De asemenea, în cadrul conferinței, directorul ODIMM și Ministrul Economiei au răspuns la întrebările mediului de afaceri privind criteriile de aplicare și alte aspecte relevante.

”Unul din scopurile principale ale Guvernului este de a ajuta antreprenorii care vor să ajungă pe piața externă, fie că au nevoie de certificare, ambalare a produselor, etichetare sau de organizare a lanțurilor logistice. Împreună cu partenerii internaționali vom ajuta agenții economici inclusiv la configurarea ideilor de proiecte. Totodată, intenționăm să extindem paleta de produse și programe de susținere a mediului de afaceri. Suntem pe ultima sută de metri de semnare a unui contract cu Banca Mondială pe mai multe produse și programe destinate antreprenorilor pentru a crea un pachet sustenabil și consistent pentru mediul de afaceri”, a precizat Ministrul Economiei.

Director interimar ODIMM, a evidențiat faptul că paleta de instrumente de suport din portofoliul instituției se extinde.

„ODIMM, în calitate de instituție de suport al mediului de afaceri, continuă să susțină ÎMM-urile din țară, atât prin intermediul programelor guvernamentale și al proiectelor partenerilor externi de dezvoltare, cât și prin garanții financiare emise de Fondul de Garantare a Creditelor.  Datorită  suportului financiar nerambursabil, mai multe companii își vor crește potențialul inovator, eficiența și calitatea produselor și serviciilor și vor putea identifica noi piețe externe sau potențiali parteneri de extindere a afacerilor”.

Pentru mai multe detalii despre condițiile de aplicare, tel: 022 22 55 45; Email: dec@odimm.md; link site: https://bit.ly/38jLNLf.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...