37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   ANSA va percepe tarife pentru serviciile prestate persoanelor fizice și juridice

ANSA va percepe tarife pentru serviciile prestate persoanelor fizice și juridice

26.02.2019944 views BizLaw
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) poate percepe tarife pentru o serie de servicii prestate, din data de 22 februarie. La această dată a intrat în vigoare Hotărârea privind aprobarea Metodologiei de calculare a tarifelor la serviciile prestate de ANSA, precum și a Nomenclatorului serviciilor prestate de Agenție și a tarifelor la acestea.

Documentul reglementează structura cheltuielilor, modul de calculare, aplicare și ajustare a tarifelor la serviciile prestate contra plată de autoritate.

Potrivit Hotărârii, tarifele se calculează pentru anul bugetar în curs, iar anual, în termen de 60 de zile de la începutul anului bugetar în curs, Agenția poate recalcula tarifele dacă tariful recalculat înregistrează o creștere/descreștere de cel puțin 10% față de tariful în vigoare.

În Nomenclatorul serviciilor prestate de Agenție sunt incluse 142 de servicii care vor fi prestate contra plată.Costul acestora variază de la 3 lei per serviciu (cel mai mic tarif) până la 1.456 de lei (cel mai mare tarif).

Cu trei lei persoanele interesate vor beneficia de servicii de expertiză sanitar-veterinară a unei carcase de găină, curcă, gâscă, iar 1.456 de lei vor achita pentru examinarea şi evaluarea fluxului tehnologic de fabricație a medicamentelor de uz veterinar, cu eliberarea, la solicitare, a certificatului de bună practică de fabricaţie (GMP).

Toate tarifele aprobate pot fi consultate în ultima ediție a Monitorului Oficial.

Amintim că, anterior mediul de afaceri și-a exprimat dezacordul privind perceperea de către ANSA a tarifelor pentru serviciile prestate.

Oamenii de afaceri au menționat că consideră irațional de a califica activitatea unei autorități publice în asigurarea unor prevederi legale ca prestare de serviciu cu impunerea unor tarife pentru acestea.

În cadrul unei ședințe a Grupului de lucru privind reglementarea activității de întreprinzător din 6 februarie, reprezentanții mediului de afaceri a propus ca Nomenclatorul serviciilor și tarifele la serviciile prestate de ANSA să prevadă doar servicii cu caracter facultativ și care nu derivă, de fapt, din atribuțiile funcționale ale Agenției.

Anterior, ANSA era lipsită de temei legal pentru a percepe plăți de la persoane fizice și juridice pentru serviciile prestate.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...