37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   ANSA: neconformități depistate în cadrul controalelor

ANSA: neconformități depistate în cadrul controalelor

11.10.20181.019 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În urma controalelor efectuate de către inspectorii ANSA în perioada 20 septembrie – 4 octombrie curent, au fost depistate 64 de neconformități, întocmite 112 prescripții, 29 procese verbale de contravenție, informează Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA).

Astfel, în perioada menționată au fost efectuate 10 controale la agenții economici din domeniul producției de origine vegetală, la 19 agenți economici utilizatori de produse de uz fitosanitar și fertilizanți și 3 depozite pentru păstrare temporară.

De asemenea, verificării a fost supus și un agent economic care cultivă semințe și material săditor pentru comercializare pe piețele interne și peste hotare.

Inspectorii ANSA s-au mai deplasat la 9 ferme de bovine, ovine și caprine, 3 deținători de bovine, ovine și păsări de casă, 2 stâne, 26 de stupine, o fermă piscicolă, 4 exploatații de animale și 3 puncte farmaceutice, la care au efectuat controale planificate și inopinate.

În perioada de referință, au fost verificate din punct de vedere a conformității 3 puncte de colectare a laptelui, 5 depozite frigorifice, 2 secții de prelucrare a cănii, 13 piețe agroalimentare și un magazin de comercializare a produselor din carne. Controlului au fost supuse o moară, 4 fabrici de producere a vinului, o unitate de procesare a fructelor, o brutărie și 6 depozite de păstrare a produselor alimentare.

Totodată, inspectorii pentru supravegherea comerțului au vizitat 56 de magazine alimentare, 3 gherete alimentare și un magazin specializat.

Au mai fost întreprinse vizite de control la 9 săli de festivități, 3 cafenele, 2 baruri, 4 cantine, la 9 blocuri alimentare din instituții școlare, 11 blocuri preșcolare, la un bloc alimentar de la o școală profesională și la 2 blocuri de la spitale raionale.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...