37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   ANSA a aplicat amenzi în sumă de peste 39 de mii de lei în urma controalelor efectuate la agenții economici

ANSA a aplicat amenzi în sumă de peste 39 de mii de lei în urma controalelor efectuate la agenții economici

24.10.2018742 views www.realitatea.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În urma controalelor efectuate de către inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, pe parcursul perioadei 12-18 octombrie, au fost aplicate amenzi în sumă de 39 150 de lei.

Săptămâna trecută, au fost efectuate 6 controale la agenții economici din domeniul producției de origine vegetală, la 6 agenți economici, utilizatori de produse de uz fitosanitar și fertilizanți și 6 depozite pentru păstrarea temporară a PUFF și la 2 magazine specializate în comercializarea fertilizanților. Verificări s-au făcut și la 12 agenți economici, care cultivă semințe și material săditor pentru comercializare  pe piețele interne și peste hotare.

Inspectorii ANSA s-au deplasat la 47 ferme de bovine, porcine, ovine și caprine iepuri și păsări, 46 de exploatații de animale, 8 deținători de bovine, ovine și păsări de casă, 5 stâne de ovine și caprine, 221 de stupine, 4 bazine acvatice și 2 târguri de animaleun unde au efecuat controale planificate și inopinate.

În perioada de referință au fost verificate din punct de vedere a conformității 4 puncte farmaceutice,19 puncte de colectare a laptelui,  4 abatoare,  3 puncte de sacrificare, 2 depozite frigorifice, 2 piețe agroallimentare și 1 magazin de comercializare a produselor din carne. Controlului au fost supuse  2 piețe agroalimentare, o secție de mezeluri,4 brutării, 3 mori, 1 fabrică de producere a vinului, o secție  de pateserie, 2 unități de deshidrare a fructelor și 2 depozite de păstrare a produselor alimentare.

Inspectorii pentru supravegherea comerțului au vizitat 85 de magazine alimentare,13 gherete alimentare, 4 magazine specializate.  Au fost întreprinse vizite de control la 16 săli de festivități, 16 cafenele, 7 baruri, 3 cantine, la 21  blocuri  alimentare din instituții școlare, 32 blocuri  preșcolare și la un bloc de la la un spital raional.

În total, în urma controalelor efectuate de către inspectorii ANSA pe parcursul săptămânii trecute au fost depistate 86 de neconformități, întocmite  91 de prescripții,  41 de  procese verbale de contravenție.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...