37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Amenzile pentru nerespectarea legislației privind protecția datelor personale ar putea crește până la 2 milioane de lei

Amenzile pentru nerespectarea legislației privind protecția datelor personale ar putea crește până la 2 milioane de lei

06.02.2019896 views BizLaw
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Sancțiunile maxime stabilite pentru nerespectarea protecției datelor cu caracter personal ar putea crește de la 15 mii de lei până la două milioane de lei. Declarația a fost făcută de către reprezentanții Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal săptămâna trecută, la o întâlnire cu studenții.

Potrivit acestora, majorarea este stabilită prin noua Lege privind protecția datelor cu caracter personal, care a fost propusă pentru consultări publice. De asemenea, aceștia au remarcat că la nivelul Uniunii Europene, pentru a asigura protecția datelor personale ale persoanelor fizice, amenzile au crescut de la câteva mii de euro până la zeci de milioane de euro.

Menționăm că, operatorii de date sunt obligaţi să notifice CNPDCP înainte de a prelucra date cu caracter personal. Procedura de notificare trebuie să fie repetată de fiecare dată când se va dori prelucrarea altor categorii de date personale. Măsura se aplică persoanelor fizice și persoanelor juridice de drept public sau de drept privat, inclusiv autorităților publice, orice altă instituţie ori organizaţie care, în mod individual sau împreună cu altele, stabileşte scopurile şi mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal prevăzute în mod expres de legislaţia în vigoare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...