37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Amenzi în sumă de peste 3,5 milioane lei pentru comerț stradal

Amenzi în sumă de peste 3,5 milioane lei pentru comerț stradal

29.10.2021142 views BIZLAW.MD
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

De la începutul anului, Poliția din Chișinău a făcut 1.207 razii de verificare a condițiilor de efectuare a comerțului stradal. În rezultat, au fost întocmite 2.492 procese-verbale și aplicate amenzi în sumă totală de 3.599.500 lei.

Măsurile luate de autorități au drept scop lupta cu comerțul stradal ilegal, iar comercianţii să-şi realizeze produsele în locuri special amenajate și autorizate. În acest context Poliția capitalei îndeamnă cetățenii să fie atenți și să manifeste o atitudine mai precaută, atunci când aleg și procură produsele alimentare.

Printre recomandările făcute de oamenii legii se regăsesc:

  • procurați produse alimentare numai în locuri autorizate şi conform cu reglementările legislației din domeniul comerțului: magazine alimentare, piețe agroalimentare etc., unde produsele sunt recepționate în baza documentelor ce le confirmă calitatea și siguranța.
  • asiguraţi-vă ca agenţii economici care comercializează produse proaspete, dispun de echipamente şi condiţii specifice acestui gen de comerţ (vitrine frigorifice);
  • fiți atenți și la alte particularități ce scot în evidență calitatea, data producerii, termenul de valabilitate, condițiile de păstrare și transportare a acestora.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...