37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Amenzi de circa 85 mii lei aplicate în rezultatul depistării încălcărilor la comercianții de flori

Amenzi de circa 85 mii lei aplicate în rezultatul depistării încălcărilor la comercianții de flori

10.09.2018814 views SFS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În contextul contracarării fenomenului de evaziune fiscală, în preajma începutului unui nou an școlar, 2-3 septembrie 2018, zile în care se atestă o creștere a cererii de flori, respectiv crește și riscul de comercializare ilicită a acestora, Serviciul Fiscal de Stat a desfășurat acțiuni de conformare prin efectuarea controalelor fiscale operative și instituirea posturilor fiscale la contribuabilii ce comercializează flori în piețele autorizate din capitală.

Astfel, în piețele de pe teritoriul municipiului Chișinău, au fost identificate circa 40 de întreprinderi, în cadrul cărora au fost depistate încălcări ale prevederilor Codului fiscal al RM cum ar fi: neutilizarea mașinii de casă și control, excedent de mijloace bănești, neprezentarea documentelor. În aceste cazuri au fost aplicate amenzi fiscale în sumă de 77 000 lei și amenzi contravenționale în valoare de 8 000 lei.

Totodată, în perioada respectivă au fost instituite posturi fiscale la 2 piețe autorizate, pe teritoriul cărora activează 46 întreprinderi ce comercializează flori. Respectiv, în perioada monitorizării comercianților de flori, volumul livrărilor efectuat, conform datelor mașinilor de casă și control în această perioadă, a constituit 423 152 lei, ceea ce este net superior volumelor înregistrate în afara perioadei posturilor fiscale.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legislației în vigoare.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...