37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   AmCham propune o rată unică a TVA

AmCham propune o rată unică a TVA

02.12.2021156 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Camera de Comerț Americană din Moldova (AmCham) propune stabilirea unei rate unice a taxei pe valoare adăugată (TVA) reduse, pentru toate produsele din lanțul agro-alimentar.

„Practica aplicării unei cote reduse a TVA la produsele alimentare este pe larg răspîndită în statele Uniunii Europene, reieșind din faptul că produsele alimentare sunt considerate bunuri alimentare de bază, de o necesitate vitală pentru populație”, susţine Amcham.

În acest sens, asociaţia face trimitere la Directiva 2006/112/CE privind sistemul comun al taxei pe valoare adăugată, care recomandă statelor membre aplicare unei cote TVA reduse pentru o listă de bunuri și servicii.

Printre ele se numără: alimentele (inclusiv băuturi, cu excepția băuturilor alcoolice) destinate consumului uman și animal; animalele vii, semințele, plantele și ingredientele utilizate în mod normal în prepararea alimentelor; produsele utilizate în mod normal pentru a completa sau înlocui alimentele; livrarea de bunuri și prestarea de servicii de tipul celor utilizate în producția agricolă, cu excepția bunurilor de capital, precum utilajele sau clădirile.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...