37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Agenții economici ar putea fi obligați să depună rapoarte statistice în formă electronică

Agenții economici ar putea fi obligați să depună rapoarte statistice în formă electronică

18.04.2019778 views BizLaw
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Agenții economici din țară ar putea fi obligați să depună rapoarte statistice în formă electronică. O astfel de inițiativă a fost discutată în cadrul unei ședințe a grupului de lucru responsabil de optimizarea raportării statistice, convocat de Ministerul Finanțelor.

În cadrul ședinței s-a convenit asupra introducerii obligativității depunerii de către agenții economici a rapoartelor statistice în formă electronică. În același timp, s-a propus opțiunea de extindere a termenului de depunere a rapoartelor statistice în format electronic.

De asemenea, în cadrul ședinței s-a examinat posibilitatea de precompletare a unor rapoarte statistice depuse anual, în baza informațiilor colectate anterior.

Totodată, au fost expuse constatările membrilor grupului de lucru în urma procesului de analiză a formularului ”Ancheta Structurală Anuală”. Astfel, s-a constatat necesitatea comasării sau eliminării anumitor indicatori după efectuarea unei analize și contrapunerea datelor prezentate de către agenții economici prin formularul respectiv cu alte surse informaționale.

Potrivit Ministerului Finanțelor, procesul de optimizare a raportării statistice este unul complex și urmează a fi elaborat un plan de acțiuni concis care cuprinde analiza detaliată a următorului raport statistic.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...