37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Administrațiile fiscale ale Republicii Moldova și Ucrainei vor face schimb de experiență privind legislația prețurilor de transfer

Administrațiile fiscale ale Republicii Moldova și Ucrainei vor face schimb de experiență privind legislația prețurilor de transfer

20.03.202373 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat găzduiește în perioada 20 – 31 martie 2023 o misiune a Departamentului Trezoreriei Statelor Unite ale Americii, condusă de doamna Susan Stanley. Scopul misiunii constă în oferirea asistenței privind legislația prețurilor de transfer și regulile generale anti-abuz. La evenimentul de deschidere a participat și domnul Jason Orlando, Directorul Oficiului de asistență tehnică al Departamentului Trezoreriei SUA, care se află într-o vizită în Republica Moldova.

La debutul misiunii, Directoarea SFS a exprimat recunoștință Oficiului de asistență tehnică al Departamentului Trezoreriei SUA pentru colaborarea fructuoasă pe parcursul ultimelor 7 ani.

Totodată, doamna Directoare a menționat că subiectul prețurilor de transfer este foarte important pentru Republica Moldova în contextul dezvoltării tranzacțiilor pe plan internaționale și riscurile fiscale aferente. Totodată, implementarea reglementărilor privind prețurile de transfer și regulile anti-evaziune sunt condiționate de statutul de țară-candidat la aderarea la UE, precum și de acordul cu Fondul Monetar Internațional.

„Prețurile de transfer reprezinta un domeniu foarte important pentru începuturile impozitării internaționale. Apreciem deschiderea echipei din Ucraina de a împărtăși experiența lor privind implementarea prețurilor de transfer și lecțiile învățate în acest sens, care ar putea ajuta Republica Moldova în acest proces”, a declarat Directoarea SFS.

La activitățile preconizate în cadrul misiunii participă angajații Serviciului Fiscal de Stat al Republicii Moldova, ai Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova precum și prezentanții Serviciului Fiscal de Stat al Ucrainei.

În cadrul misiunii, reprezentanții administrațiilor fiscale din Republica Moldova și Ucraina vor analiza modificările legislației fiscale naționale aferente prețurilor de transfer și regulilor generale anti-abuz precum și legislația Ucrainei cu privire la prețurile de transfer și regulile anti-abuz (GAAR) și reacția mediului de afaceri urmare a implementării acestor reglementări. De asemenea, va fi prezentată experiența Ucrainei în primii ani de implementare a regulilor anti-evaziune, modalitatea de efectuare a controalelor aferente grupurilor integrate.

Pe parcursul ultimelor luni, Serviciul Fiscal de Stat a găzduit mai multe evenimente organizate de comun între reprezentanții administrației fiscale ucrainene și Oficiul de asistență tehnică al Departamentului Trezoreriei SUA.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...