37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Activitatea ÎS și ÎM, mai transparentă

Activitatea ÎS și ÎM, mai transparentă

09.07.2019586 views Monitorul Fisc.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Întreprinderile de stat și cele municipale ar putea fi obligate să achiziționeze bunuri, lucrări și servicii prin sistemul de achiziții publice. Parlamentul a aprobat în prima lectură, în ședința din 5 iulie curent, proiectul de lege pentru modificarea și completarea Legii cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală.

Totodată, prin acest proiect se propune și obligativitatea efectuării auditului extern pentru toate întreprinderile de stat și cele municipale. Acestea vor fi obligate să plaseze pe pagina web oficială statutul întreprinderii, regulamentele interne, raportul anual al intreprinderii, inclusiv rapoartele de audit.
De asemenea, autorii inițiativei propun diminuarea valorii tranzacției cu conflict de interese de la 400 mii lei la 10 mii lei. 

Amintim că, conform legislației în vigoare, barierele impuse de aceasta prevăd doar pentru circa 3% din entitățile de stat și municipale obligativitatea să treacă auditul extern. În același timp, autorii consideră că acesta este o metodă eficientă de a preveni corupția și utilizarea ineficientă a banului public.
Proiectul urmează a fi votat în lectură finală.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...