37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Activitatea industriei Republicii Moldova în ianuarie-octombrie 2019

Activitatea industriei Republicii Moldova în ianuarie-octombrie 2019

23.12.2019284 views Biroul Național de Statistică
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Biroul Național de Statistică informează că în luna octombrie 2019, producția industrială (serie brută) s-a majorat față de luna corespunzătoare a anului precedent cu 8,5%, ca urmare a creșterii producției industriale în industria prelucrătoare (+10,6%). Totodată, s-au înregistrat descreșteri în industria extractivă (-12,0%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-5,2%).

În luna octombrie 2019, producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, s-a majorat cu 5,8% față de luna octombrie a anului precedent, ca efect al creșterii producției industriale în industria prelucrătoare (+9,8%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+3,2%). Totodată, s-a înregistrat descreștere în industria extractivă (-18,7%).

În ianuarie-octombrie 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, producția industrială (serie brută) a fost mai mare cu 3,4%, ca urmare a creșterii în industria prelucrătoare (+4,0%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+0,2%). Totodată, s-a înregistrat descreștere în industria extractivă (-2,9%).

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în ianuarie-octombrie 2019, comparativ cu ianuarie-octombrie 2018, a crescut cu 2,7%, datorită creșterii în industria prelucrătoare (+3,1%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+0,3%). Totodată, s-a înregistrat descreștere în industria extractivă (-0,7%).

Anexă:

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...