37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Activitatea industriei Republicii Moldova în ianuarie-februarie 2020

Activitatea industriei Republicii Moldova în ianuarie-februarie 2020

22.04.2020412 views Biroul Național de Statistică
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Biroul Național de Statistică informează că în luna februarie 2020, producția industrială (serie brută) s-a majorat față de luna corespunzătoare a anului precedent cu 4,7%, ca urmare a creșterii producției industriale în industria extractivă (+1,5%) și în industria prelucrătoare (+11,1%). Totodată, s-a înregistrat descreștere la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-13,7%).

În luna februarie 2020, producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, s-a majorat cu 2,6% față de luna februarie a anului precedent, ca efect al creșterii producției industriale în industria extractivă (+11,0%) și în industria prelucrătoare (+7,7%). Totodată, s-a înregistrat descreștere la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-5,8%).

În ianuarie-februarie 2020, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, producția industrială (serie brută) a fost mai mare cu 6,2%, ca urmare a creșterii în industria extractivă (+30,1%) și în industria prelucrătoare (+11,6%). Totodată, s-a înregistrat descreștere la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-8,9%).

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în ianuarie-februarie 2020, comparativ cu ianuarie-februarie 2019, a crescut cu 3,8%, datorită creșterii în industria extractivă (+14,5%) și în industria prelucrătoare (+8,5%). Totodată, s-a înregistrat descreștere la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-4,5%).

Anexă:

Precizări metodologice:

Informații relevante:

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...