37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Activitatea industriei RM în ianuarie-august 2019

Activitatea industriei RM în ianuarie-august 2019

22.10.2019327 views Biroul Național de Statistică
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Biroul Național de Statistică informează că în luna august 2019, producția industrială (serie brută) s-a majorat față de luna corespunzătoare a anului precedent cu 0,5%, ca urmare a creșterii producției industriale în industria prelucrătoare (+1,7%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+1,4%). Totodată, s-a înregistrat descreștere în industria extractivă (-32,1%).

În luna august 2019, producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, s-a majorat cu 1,5% față de luna august a anului precedent, ca efect al creșterii producției industriale în industria prelucrătoare (+1,9%). Totodată, s-a înregistrat descreștere în industria extractivă (-26,9%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-2,9%).

În ianuarie-august 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, producția industrială (serie brută) a fost mai mare cu 1,8%, ca urmare a creșterii în industria extractivă (+0,7%), în industria prelucrătoare (+1,9%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+0,8%).

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în ianuarie-august 2019, comparativ cu ianuarie-august 2018, a crescut cu 2,0%, datorită creșterii în industria extractivă (+2,2%) și în industria prelucrătoare (+1,1%). Totodată s-a înregistrat descreștere la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-0,2%).

Anexă:
Indicii producției industriale pe principalele tipuri de activități în ianuarie-august 2019.

Precizări metodologice:
Metodologia de calcul a Indicelui producţiei industriale.
Indicele este provizoriu, poate fi rectificat în luna următoare conform precizărilor parvenite de la întreprinderi.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...