37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Activitatea industriei în ianuarie-septembrie 2023

Activitatea industriei în ianuarie-septembrie 2023

24.11.2023131 views BNS
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În luna septembrie 2023 comparativ cu luna septembrie 2022 producția industrială (serie brută) s-a majorat cu 1,5%. Conform datelor Biroului Național de Statistică  (BNS), majorarea producției (serie brută) a fost determinată de: creșteri în industria extractivă (+0,3%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+30,1%, generând creșterea producției pe total industrie cu 2,2%). Totodată, s-a înregistrat descreștere în industria prelucrătoare (-0,7%), atenuând creșterea producției pe total industrie cu respectiv 0,7%.

Datele statistice mai denotă că, în ianuarie-septembrie 2023 comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent producția industrială (serie brută) s-a redus cu 5,4%. Micșorarea producției a fost generată de descreșterea producției în industria extractivă (-8,8%) și în industria prelucrătoare (-7,3%). Totodată, s-a înregistrat creștere la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+4,7%).

Adițional, se constată că, producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în ianuarie-septembrie 2023 comparativ cu ianuarie-septembrie 2022 s-a micșorat cu 5,2%, ca rezultat al descreșterii producției în industria extractivă (-8,0%) și în industria prelucrătoare (-7,5%). Totodată, s-a înregistrat creștere la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat 

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...