37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Activitatea industriei în ianuarie-decembrie 2019 în RM

Activitatea industriei în ianuarie-decembrie 2019 în RM

20.02.2020471 views Biroul Național de Statistică
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Biroul Național de Statistică informează că în luna decembrie 2019, producția industrială (serie brută) s-a micșorat față de luna corespunzătoare a anului precedent cu 1,0%, ca urmare a descreșterii producției industriale în industria extractivă (-2,8%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-17,2%). Totodată, s-a înregistrat creștere în industria prelucrătoare (+3,1%).

În luna decembrie 2019, producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, s-a micșorat cu 1,1% față de luna decembrie a anului precedent, ca efect al descreșterii producției industriale în industria extractivă (-8,0%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-10,6%). Totodată, s-a înregistrat creștere în industria prelucrătoare (+6,6%).

În ianuarie-decembrie 2019, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, producția industrială (serie brută) a fost mai mare cu 2,0%, ca urmare a creșterii în industria prelucrătoare (+3,1%). Totodată, s-au înregistrat descreșteri în industria extractivă (-1,9%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-4,0%).

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în ianuarie-decembrie 2019, comparativ cu ianuarie-decembrie 2018, a crescut cu 1,9%, datorită creșterii în industria prelucrătoare (+2,8%). Totodată, s-au înregistrat descreșteri în industria extractivă (-1,6%) și la producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-0,8%).

Anexă:

Precizări metodologice:

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...