37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Activitatea Direcției generale antifraudă, subiect de discuție cu Înalții Consilieri ai UE în Republica Moldova

Activitatea Direcției generale antifraudă, subiect de discuție cu Înalții Consilieri ai UE în Republica Moldova

28.02.2024113 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Directorul adjunct al Serviciului Fiscal de Stat, dl Petru Griciuc a avut la data de 27 februarie 2024 o întrevedere cu Înaltul Consilier al UE în domeniul combaterii spălării banilor și recuperării activelor, dl Žydrūnas Bartkus. La ședință au participat, de asemenea, șeful Direcției generale antifraudă, dl Grigore Prisneac și șeful adjunct al Direcției, dna Cristina Ivanov, precum și Înaltul Consilier al UE în domeniul fiscal și vamal dl Rosario De Blasio.

Dl Petru Griciuc a exprimat recunoștință partenerilor europeni pentru interesul manifestat față de activitatea desfășurată de Serviciul Fiscal de Stat în domeniul exercitării activității speciale de investigații, constatării și efectuarea urmăririi penale în privința infracțiunilor prevăzute la art. 241-242, 244, 2441, 250-253 și 3351 din Codul penal, menționând importanța schimbului de experiență dintre Republica Moldova și alte țări ale Uniunii Europene în acest domeniu, prin preluarea celor mai bune practici în acest sens.

În cadrul ședinței, de asemenea, au fost trecute în revistă rezultatele activității Direcției generale antifraudă a Serviciului Fiscal de Stat, precum și au fost discutat ultimele modificări ale cadrului normativ care vor extinde spectrul de dosare examinate de către autoritatea fiscală.

Totodată, părțile au făcut un schimb de opinii privind investigarea proactivă a infracțiunilor, acțiunile pentru combaterea economiei tenebre, în special a infracțiunilor de evaziune fiscală.

În context, directorul adjunct al Serviciului Fiscal de Stat a menționat că, instituția are o serie de planuri de acțiuni în vederea eradicării acestor fenomene, desfășurate permanent în baza indicatorilor de risc.

Părțile au convenit să continue cooperarea în domeniul exercitării activității speciale de investigații, constatării și efectuarea urmăririi penale în privința infracțiunilor menționate supra.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...