37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Acordul în domeniul securităţii sociale între Republica Moldova şi Regatul Spaniei

Acordul în domeniul securităţii sociale între Republica Moldova şi Regatul Spaniei

04.03.2020344 views MSMPS.gov.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 3-5 martie curent, la Chișinău, se desfășoară a doua rundă de negocieri pe marginea proiectului Acordului în domeniul securităţii sociale între Republica Moldova şi Regatul Spaniei.  

La negocieri, participă experții din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Casei Naționale de Asigurări Sociale, Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și reprezentanții Ministerului Muncii, Migrației și Securității Sociale al Regatului Spaniei.  

“Semnarea  Acordului cu Regatul Spaniei presupune instituirea unui nou cadru de garanții sociale pentru lucrătorii migranţi din Republica Moldova, care desfășoară sau au desfășurat o activitate de muncă în Regatul Spaniei.  Exprim maximă deschidere pentru consolidarea securității sociale și intensificarea cooperării între statele contractate și mulțumesc părții spaniole pentru desfășurarea acestor runde de negocieri, care vor avea finalitate semnarea Acordului", a menționat secretarul de Stat, Nelea Rusu, la întrevederea de astăzi, cu oficialii spanioli.

În baza Acordului, persoanele îndreptățite vor beneficia de pensii pentru limită de vârstă, pensii de dizabilitate cauzată de afecțiuni generale, pensii şi indemnizaţii de dizabilitate în urma accidentelor de muncă sau cauzată de boli profesionale și pensii de urmaș.

Republica Moldova a încheiat până în prezent acorduri de securitate socială bazate pe principiul proporționalității și exportului de prestații sociale cu 14 state.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...