37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Acordul dintre Moldova cu mai multe țări privind evitarea dublei impozitări și prevenirea evaziunii fiscale ar urma să fie modificat

Acordul dintre Moldova cu mai multe țări privind evitarea dublei impozitări și prevenirea evaziunii fiscale ar urma să fie modificat

07.10.2021207 views Parlamentul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Republica Moldova ar urma să inițieze negocieri asupra Protocolului de modificare al Acordului privind evitarea dublei impozitări și prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitul pe venit, semnat cu mai multe state. La data de 6 octombrie 2021, Comisia politică externă și integrare europeană, cu votul majorității membrilor, s-a expus pozitiv pe marginea proiectelor în acest sens, discutate la ședință.  

Astfel, este vorba despre Acordul semnat dintre Guvernul de la Chișinău cu Republica Kîrgîză, la 17 aprilie 2004. De asemenea, se referă la Convenția semnată cu Turkmenistan, la 24 iulie 2013, cu Republica Belarus, la 23 decembrie 1994, Republica Tadjikistan, la 5 noiembrie 2002 și cu  Republica Uzbekistan, la 30 martie 1995. Inițiativa de modificare aparține părții moldave.

Totodată, urmează a fi inițiate negocieri asupra Protocolului de modificare a Convenției între Republica Moldova și Republica Slovacă, semnat la Chișinău, la 25 noiembrie 2003, precum și aprobarea semnării Protocolului de modificare a Convenției cu Marele Ducat de Luxemburg, întocmit la Chișinău, la 11 iulie 2007. Propunerile de modificare au fost înregistrate din partea statelor menționate.

Prevederile Acordurilor urmăresc crearea unor sisteme fiscale care ar coordona acțiunile statelor contractante, îndreptate asupra evitării dublei impuneri, distribuirii drepturilor impunerii fiscale între ambele state, precum și eliminării discriminării fiscale sub orice formă. Acestea vin să asigure condiții favorabile de efectuare a activității economice externe și de consolidare a relațiilor bilaterale.

Noile modificări se axează pe principii care au la bază o procedură amiabilă dintre părți, schimb de informații și evitarea abuzului față de o țară terță, susțin autorii proiectelor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...