37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Achitarea primei de asigurare în perioada sărbătorilor de iarnă e posibilă prin serviciul MPay

Achitarea primei de asigurare în perioada sărbătorilor de iarnă e posibilă prin serviciul MPay

03.01.2019769 views CNAM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) anunţă că în perioada 29 decembrie 2018 – 1 ianuarie 2019 inclusiv, ar putea exista dificultăţi în procesul de achitare a primei de asigurare în sumă fixă în legătură cu programul de lucru redus al băncilor, oficiilor poştale, Trezoreriei de Stat și a serviciilor teritoriale de relaţii cu beneficiarii ale CNAM pe durata sărbătorilor de iarnă.

În această perioadă, prima de asigurare cu reduceri de 50% (2028 de lei) poate fi achitată doar prin intermediul serviciului guvernamental de plăţi electronice MPay.

Doritorii de a achita prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală  (AOAM) cu cardul bancar sau de pe un dispozitiv conectat la internet, urmează să acceseze serviciul MPay, să introducă IDNP-ul, codul de verificare, după care să urmeze pașii necesari, în funcție de modalitatea de achitare.

În cazul plăţii prin serviciul MPay nu este nevoie de a prezenta dovada achitării la Serviciul teritorial de relaţii cu beneficiarii al CNAM.

Statutul de persoană asigurată în mod individual este acordat de către CNAM din data achitării primei AOAM în sumă fixă, dar nu mai devreme de 1 ianuarie și este valabil până pe 31 decembrie 2019.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...