37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   A fost ratificat Acordul multilateral pentru schimbul automat de informații privind conturile financiare

A fost ratificat Acordul multilateral pentru schimbul automat de informații privind conturile financiare

10.03.2022306 views Parlamentul RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Parlamentul a ratificat Acordul multilateral al autorităților competente pentru schimbul automat de informații privind conturile financiare.

Aderând la acest acord multilateral, Republica Moldova va putea efectua schimbul de informații în scopul identificării persoanelor fizice sau entităților care se eschivează de la declararea veniturilor și plata impozitelor prin transferul banilor în conturile din străinătate.

Urmează a fi perfectată o listă a statelor cu care va fi realizat în mod automat schimbul respectiv de informații. Până în prezent, la Acordul multilateral al autorităților competente pentru schimbul automat de informații privind conturile financiare au aderat 114 state.

Schimbul va cuprinde informații pentru identificarea persoanei (nume, adresă, cod fiscal), informații referitoare la numărul contului, numele și numărul de identificare (dacă există) al instituției financiare raportoare, informații despre soldul sau valoarea contului, etc.

Ratificarea acordului va contribui la reducerea economiei tenebre, contracararea fluxurilor ilegale de bani și va deveni o sursă suplimentară a veniturilor la bugetul de stat.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...