37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   A fost aprobată o Foaie de parcurs pentru dezvoltarea Portului Internațional Liber Giurgiulești

A fost aprobată o Foaie de parcurs pentru dezvoltarea Portului Internațional Liber Giurgiulești

27.10.2020485 views MEI
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, a prezidatla data de 26 octombrie 2020, prima ședință a grupului de lucru pentru monitorizarea procesului de implementare a Acordului de investiții „Cu privire la Portul Internațional Liber Giurgiulești” dintre Guvernul Republicii Moldova şi „Azpetrol” SRL, „Azertrans” SRL și „Azpetrol Refinery” SRL.

În cadrul ședinței, a fost prezentată situația actuală privind implementarea Acordului de investiții „Cu privire la Portul Internațional Liber Giurgiulești”, au fost identificate problemele ce necesită a fi examinate, soluționate și înaintate Guvernului sau autorităților competente. În context, grupul de lucru a probat o Foaie de parcurs, care include mai multe acțiuni ce se referă la reabilitarea și întreținerea drumurilor, a căilor ferate de conexiune cu portul, aplicarea tarifelor locale la serviciile de transport feroviar, ajustarea legislației cu privire la transportul maritim-fluvial etc.

Ministrul Sergiu Railean a declarat că acțiunile grupului de lucru pentru monitorizarea procesului de implementare a Acordului de investiții „Cu privire la Portul Internațional Liber Giurgiulești” vor impulsiona dezvoltarea portului și a infrastructurii din raza acestuia, ceea ce va crește valoarea investițiilor în regiune.

Actualmente, în Portul Internațional sunt înregistrați 51 rezidenți. Valoarea totală a investițiilor în port pe întreaga perioadă de activitate a acestuia, conform situației din 30 iunie curent, a constituit 74,2 mln dolari SUA.

Menționăm că din acest Grup de lucru face parte Ministerul Economiei și Infrastructurii, Ministerul Justiției, Ministerul Finanțelor, Serviciul Vamal, Serviciul Fiscal de Stat, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Agenția Relații Funciare și Cadastru, Agenția Navală și Agenția Proprietății Publice.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...