37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   A doua șansă pentru antreprenori – instrument de suport

A doua șansă pentru antreprenori – instrument de suport

01.11.20181.118 views MEI
(1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Se încarcă...

 

Marți, 30 octombrie 2018, a avut loc primul eveniment tematic din cadrul Proiectului Danube Chance 2.0 „Acceptarea eșecului pentru a facilita accesul antreprenorilor la a doua șansă în regiunea Dunării”, implementat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM).

Prezentă la eveniment, Secretarul general de stat din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iulia Costin, a vorbit despre importanța sprijinirii antreprenorilor, care sunt în dificultate sau în prag de faliment, prin măsuri de încurajare a antreprenorilor. Prin proiectul Danube Chance oferă un instrument nou de stimulare și suport pentru antreprenori, care va contribui nemijlocit la crearea unor noi politici de susținere a sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (IMM) din Republica Moldova. ”Experiența internațională demonstrează că antreprenorii nu devin de succes din prima încercare, de regulă ei au în spate cel puțin un eșec. Astfel, primul eșec poate servi drept o primă lecție învățată și un pas înainte spre succes. Noi trebuie să le oferim sprijinul necesar și susținere, într-o perioadă dificilă pentru ei”, a menționat Iulia Costin.

Prezent la eveniment, director general interimar ODIMM, Petru Gurgurov, a subliniat importanța implementării noilor instrumente inovative de suport în afaceri. Directorul a specificat că lansarea și ieșirea din afaceri sunt procese naturale inerente vieții economice, iar statistica confirmă că 50 la sută dintre întreprinderi, nu supraviețuiesc în primii 5 ani de viață. O a doua șansă pentru acești antreprenori înseamnă să învețe din greșeli și să construiască o nouă afacere de succes.

Micul Dejun de Afaceri „a doua șansă pentru antreprenori”, primul eveniment din cele trei ale proiectului Danube Chance 2.0, „Acceptarea eșecului pentru a facilita accesul antreprenorilor la a doua șansă în regiunea Dunării” este co-finanțat din fondurile Uniunii Europene (ERDF, IPA, ENI) prin Programul Transnațional Dunărea. Evenimentul de astăzi a reunit reprezentanți ai administrației publice centrale, Incubatoarelor de Afaceri, Camerei de Comerț și Industrie, instituțiilor financiare și alte persoane interesate. În cadrul discuțiilor, au fost stabilite instrumentele de suport pentru antreprenori și modalitățile de creștere a vizibilității proiectului Danube Chance. Totodată, în cadrul evenimentului a fost creat Grupul Local Consultativ pentru Restructurarea Afacerii, care va asigura validarea și adaptarea rezultatelor proiectului la necesitățile locale și va oferi opinii valoroase privind relansarea afacerii.ODIMM și-a asumat angajamentul de a susține crearea unui mediu favorabil pentru antreprenorii, care au nevoie de o nouă șansă printr-o serie de inițiative de îmbunătățire a mediului legislativ, de instruire și servicii de restructurare a afacerii.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...