37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   9411 contracte de locațiune au fost înregistrate la Serviciul Fiscal de Stat în nouă luni ale anului curent

9411 contracte de locațiune au fost înregistrate la Serviciul Fiscal de Stat în nouă luni ale anului curent

22.10.2020511 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciului Fiscal de Stat continuă să desfășoare cu regularitate acțiuni de aducere în cadrul legal a persoanelor fizice și juridice care oferă în chirie bunuri imobile. Aceste acțiuni au drept scop asigurarea unui nivel înalt de conformare fiscală în acest domeniu de activitate. 

Astfel, pe parcursul a nouă luni ale anului curent (ianuarie-septembrie) au fost înregistrate 9411 contracte de dare în locațiune/chirie/arendă a bunurilor imobile. Contractele au fost înregistrate la Direcțiile deservire fiscală din teritoriul în care sunt amplasate. 

Urmare a transmiterii în locațiune a bunurilor imobile și drept rezultat al înregistrării contractelor de către Serviciul Fiscal de Stat, pe parcursul lunilor ianuarie-septembrie 2020 la buget au fost încasate venituri în sumă de 17,8 milioane lei, depășind veniturile încasate în perioada similară a anului precedent cu 1,8 milioane lei sau o creștere de 11,2 %

Totodată, pe parcursul lunii septembrie 2020, SFS a continuat acțiunile de conformare și verificare a persoanelor fizice care transmit în locațiune bunuri imobile. Ca rezultat, în perioada menționată au fost înregistrate la SFS 3218 contracte de locațiune/chirie. 

Pentru aceeași perioadă au fost identificate 312 persoane fizice noi ce dau în locațiune/chirie bunuri imobile fără a fi înregistrate conform legislației. 

Acestora le-au fost calculate suplimentar la buget: plăți de bază – 163 mii lei, penalități – 5,8 mii lei și amenzi – 47,5 mii lei.     

Serviciul Fiscal de Stat recomandă persoanelor care oferă în chirie bunuri imobiliare să se conformeze legislației fiscale și să achite impozitul în mărime de 7% din veniturile obținute.

Suma impozitului pe venit se va achita cel târziu la data de 2 a lunii curente sau în avans. În cazul în care contractul a fost încheiat după data de 2 a lunii, termenul de plată în această lună va fi a doua zi din momentul încheierii contractului. Achitarea se va efectua în orice bancă comercială, oficiu poștal al Republicii Moldova sau pe portalul Guvernamental de plăți electronice Mpay (https://mpay.gov.md/Services/Service/VEN01).

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...