37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   423,1 milioane lei încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal

423,1 milioane lei încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal

29.05.2018821 views Serviciul Vamal
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În perioada 21 – 27 mai 2018, veniturile încasate la bugetul de stat de către Serviciul Vamal au constituit 423,1 milioane lei, fiind perfectate per total 10 229 declarații vamale.

La capitolul combaterea fraudelor vamale, pe parcursul săptămânii trecute, au fost relevate 94 de tentative de încălcare a legislației vamale, care sunt cercetate de către subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și întreprinderii măsurilor legale ce se impun. Totodată, în perioada vizată, au fost întocmite 40 de procese-verbale cu privire la contravenție şi aplicate amenzi în sumă de 91 805 lei.

În aceeași perioadă, fluxul unităților de transport a constituit 90 289 traversări. Cele mai mari valori de trafic sunt consemnate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 17 971 și respectiv 12 752 traversări.

Pentru comoditatea persoanelor care intenționează să traverseze frontiera, Serviciul Vamal are instituit Centrul Unic de Apel (+373 22 574 111), unde acestea pot afla informații privind regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau pot face reclamații cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției. Pe parcursul săptămânii trecute, operatorii Liniei de informare au răspuns la 293 de solicitări de informații legate de vamă.

De asemenea, șoferii își pot planifica ruta optimă prin accesarea rubricii ”Trafic Online”, unde pot vedea în timp real traficul din cele mai tranzitate posturi. Aplicația este disponibilă pe pagina web a Serviciului Vamal, unde poate fi găsită și Harta interactivă a punctelor de trecere.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...