37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   26 decembrie – termenul limită de achitare a impozitului pe avere pentru anul 2019

26 decembrie – termenul limită de achitare a impozitului pe avere pentru anul 2019

25.12.2019335 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Serviciul Fiscal de Stat aduce la cunoștința tuturor contribuabililor despre faptul că la data de 25 decembrie 2019 survine termenul de achitare a impozitului pe avere. Deoarece ziua de 25 decembrie a fost declarată zi liberă, termenul limită a fost extins până la data de 26 decembrie.

Impozitul pe avere se aplică asupra persoanelor fizice care dețin bunuri imobiliare cu destinație locativă şi căsuțe de vacanță (cu excepția terenurilor) a căror valoare cumulativ este estimată: la 1,5 milioane lei şi mai mult și au o suprafață totală de 120 m2 şi mai mult.

Contribuabilii identificați până la data de 1 noiembrie 2019, în calitate de subiecți ai impunerii cu impozitul pe avere au fost informați despre suma impozitului pe avere ce urmează a fi achitată prin intermediul avizelor de plată.Acestea au fost remise până la data de 10 decembrie 2019.

NOTĂ: În cazul în care impozitul pe avere nu va fi achitat până la 25 decembrie 2019, pentru fiecare zi de întârziere va fi aplicată majorarea de întârziere (penalitate) în mărime de 0,0329 % per zi, din obligația neachitată în termen.

De menționat că impozitul pe avere poate fi achitat și on-line prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice MPay (vezi aici) sau prin intermediul serviciului „Achitarea on-line a impozitelor și taxelor de către persoanele fizice-cetățeni” (vezi aici).

Pentru informații suplimentare puteți apela Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0 8000 1525, apel gratuit.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...