37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   22 de proiecte agricole Start-up vor beneficia de finanțare de la stat

22 de proiecte agricole Start-up vor beneficia de finanțare de la stat

26.10.2020666 views Agrobiznes
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

22 de idei de proiecte agricole Start-up vor beneficia de susținere financiară din partea statului. Potrivit datelor Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură, în total au fost recepționate 32 de dosare în cadrul apelului VI.

Dintre acestea, 6 dosare n-au întrunit toate criteriile de eligibilitate conform Hotărârii de Guvern 507/2018. Astfel, au fost respinse.

Totodată, alte 4 dosare au fost evaluate pozitiv de Comisia responsabilă, doar că semnarea contractelor de acordare a subvenției în avans, va fi asigurată după ce aceste dosare vor fi examinate și de Serviciul antifraudă din cadrul AIPA. În cazul identificării de abateri, dosarele vor fi declarate neeligibile.

Potrivit datelor, 11 proiecte investiționale vizează sectorul zootehnic, în special cel apicol, ce prevede dezvoltarea a 10 afaceri prin procurarea familiilor de albine cu utilaj specializat de producere și procesare a mierii.

9 proiecte investiționale se referă la înființarea plantațiilor multianuale. Mai exact, înființarea plantațiilor de nuci, alun, cireș, măr și viță de vie.

Restul, țin de câte un proiect investițional pentru creșterea legumelor pe teren protejat și procesarea producției agricole.

Cele 22 de proiecte investiționale care vor beneficia de finanțare vor genera crearea a peste 40 de locuri noi de muncă. De asemenea, cei 22 producători agricoli debutanţi,urmează să-și inițieze afaceri în agricultură, cu planificarea investiților în sectorul dat de peste 19,0 milioane de lei.

Aportul statului pentru inițierea și dezvoltarea noilor afaceri va constitui peste 12,0 milioane de lei, surse disponibile din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturi și Mediului Rural.

De la lansarea proiectului Subvenții în avans pentru start-upuri, fermierii au depus în total 161 de dosare privind acordarea subvenției în avans în sumă de peste 90 milioane de lei.

Dintre acestea, 121 dosare au fost evaluate pozitiv, valoarea cărora este de aproximativ 70 milioane de lei.

Pentru 80 de dosare s-a achitat prima tranșă în sumă de 31,8 milioane de lei, iar alte 34 au beneficiat de finanțare integrală. Valoarea cărora constituie3,7 milioane de lei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...