37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   120 de formatori au fost familiarizați cu procesul organizatoric de implementare a reformei salariale în sectorul bugetar

120 de formatori au fost familiarizați cu procesul organizatoric de implementare a reformei salariale în sectorul bugetar

10.12.2018706 views Ministerul Finanțelor
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

La data de 8 decembrie 2018, Ministerul Finanţelor, conform Planului de acţiuni privind procesul de implementare a noii Legi cu privire la sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, a organizat prima şedinţă comună a grupului de formatori, prin intermediul cărora contabilii din toate unităţile bugetare din ţară vor fi instruiţi în vederea noii modalităţi de calcul a salariilor.

În cadrul evenimentului, formatorii au fost familiarizați cu procesul organizatoric de implementare a reformei salariale în sectorul bugetar.

În cuvântul de deschidere, secretarul general de stat al Ministerului Finanţelor, Ion Chicu, a punctat cele mai importante aspecte ce ţin de Legea cu privire la sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar şi a mulţumit anticipat formatorilor pentru atitudinea care va fi manifestată în procesul de instruire.

„Nouă ne revine rolul foarte responsabil în faţa societăţii să asigurăm ca această lege să fie înțeleasă, pusă în aplicare şi salariile să fie calculate corect pentru fiecare angajat. Mizez foarte mult pe capacitatea Dvs. de organizare dar şi de profesionalism a fiecăruia dintre voi ca să realizăm acest exercițiu cu succes şi să asigurăm ca legea să fie pusă în executare corect”, a subliniat directorul Serviciului Fiscal de Stat, Serghei Puşcuţă.

Pe parcursul şedinţei, participanților a fost demonstrat practic un exemplu de calculare a salarialului conform noii metode. De asemenea, au fost informaţi despre instrumentul Excel care va ajuta contabilii în procesul de calcul a salariilor.

Pe final, secretarul general de stat, a încurajat şi a îndemnat participanții să investească toate capacităţile pentru a asigura o atitudine exemplară în implementare acestui exerciţiu

Menţionăm că, la şedinţă au fost prezenţi circa 120 de formatori, care în perioada 13-14 decembrie, urmează a fi instruiţi de către reprezentanţii Ministerului Finanţelor, în domeniul punerii în aplicare a Legii privind sistemul unic de salarizare în sectorul bugetar, în vederea acordării suportului metodologic şi didactic, instituţiilor bugetare în procesul de calcul a salariilor şi de monitorizare a procesului de implementare a reformei.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...