37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Semnătura electronică poate fi obținută mai ușor

Semnătura electronică poate fi obținută mai ușor

05.05.2023410 views STISC
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Persoanele fizice și juridice, din municipiile Bălți, Cahul, Soroca, Edineț, Ungheni, Orhei, Hîncești, Tighina și UTA Găgăuzia pot obține mai ușor semnătura electronică, dat fiind faptul că în municipiile menționate sunt deschise noi ghișee de prestare a serviciului de certificare a cheilor publice.

În acest sens, Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică (STISC),  în calitate de prestator de servicii de certificare acreditat, a semnat un contract prin care deleagă Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) atribuții de prestator de servicii de înregistrare.

Serviciul este disponibil la filialele CCI a Republicii Moldova din municipiile vizate și este destinat tuturor cetățenilor, care nu sunt subiecți ai declarării averii și a intereselor personale.

„Scopul este de a-i facilita accesul cetățeanului la serviciul de eliberare a semnăturii electronice, a economisi timpul beneficiarului, care până în prezent trebuia să se deplaseze până la Chișinău pentru a obține semnătura electronică,  precum și de a îmbunătăți accesul la serviciile publice electronice”, a precizat, directorul STISC.

Prin semnarea contractului, STISC și CCI își consolidează parteneriatul în vederea promovării serviciilor publice electronice și îmbunătățirii accesului la acestea, tuturor cetățenilor.

În calitatea sa de prestator de servici de înregistrare, CCI a Republicii Moldova își va desfășura activitatea în conformitate cu Regulamentul privind activitatea prestatorului de servicii de înregistrare din cadrul Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, publicat pe pagina oficială a STISC www.stisc.gov.md.  

Lista oficiilor de prestare a serviciului de certificare poate fi vizualizată pe www.semnătura.md.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...