37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Vești bune pentru antreprenori! Reforma instituțiilor de control, votată de majoritatea deputaților din plen

Vești bune pentru antreprenori! Reforma instituțiilor de control, votată de majoritatea deputaților din plen

26.09.20161.425 views Bani.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Proiectul de lege ce vizează reducerea numărului instituțiilor cu funcție de control a fost votat vineri de majoritatea deputaților din plen, în lectură finală.

Este vorba despre modificări la actele legislative ce reglementează activitatea instituțiilor cu funcții de control care are drept scop reducerea poverii administrative asupra mediului de afaceri, eliminarea abuzurilor și transparentizarea controlului de stat. Documentul va intra în vigoare din data aprobării. Prevederile acestuia urmează a fi implementate într-o perioadă de șase luni.

Astfel, numărul instituțiilor cu funcții de control și de reglementare va fi redus, iar funcțiile acestora - comasate după domeniile specifice și tipurile de riscuri. Din 34 de instituții de control existente în prezent, vor rămâne doar 11, precum şi 5 regulatori independenţi -  ANRE, ANRCETI, Curtea de Conturi, CCA şi Consiliul Concurenţei. Astfel, va fi exclusă dublarea ariilor de competență. Vor fi executate planuri anuale de control, mai transparente.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...