37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Parlamentul a VOTAT! Unitatea convenţională creşte de la 20 la 50 de lei

Parlamentul a VOTAT! Unitatea convenţională creşte de la 20 la 50 de lei

01.08.20161.941 views realitatea.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Deputații au decis joi ca unitatea contravențională în Republica Moldova să fie majorată de la 20 de lei până la 50 de lei. Iniţial, autorul proiectului, Ministerul Justiţiei, a propus ca unitatea convenţională să constituie 1% din salariul mediu lunar prognozat la momentul săvârşirii faptei contravenţionale - la 50,5 lei. După aprobarea mai multor amendamente, s-a convenit asupra sumei fixe de 50 de lei.

Astfel, s-a decis asupra majorării pragului maxim al amenzii contravenționale de la 150 la 500 unități convenționale pentru persoanele fizice, de la 500 la 1.500 unități convenționale pentru persoanele fizice cu funcție de răspundere și persoanele juridice.

De asemenea, proiectul prevede majorarea pragului maxim al amenzii penale de la 1000 la 3.000 unități convenționale pentru persoanele fizice, de la 10.000 la 20.000 unități convenționale pentru pentru persoanele fizice care au comis infracțiune din interes material; de la 20.000 la 60.000 pentru persoanele juridice.

Până în prezent, unitatea convenţională a fost egală cu 20 de lei.

Comentarii

 1. Valeria spune:

  Ei.ce,.stimati „deputati si sluji” ai poporului.v-ati atins scopul???!!!! Sa va fie rusine!!! Vreti sa intoarceti miliardul prin asa metode???!!! De acum o sa ne amendati si pentru aerul,care o sa-l respriram !!!…O sa se inchida intreprinderile incetul cu incetul-de unde o sa luati bani???!!!….Oare,kear,ne socot pe noi,toti.oameni prosti???!!!…n-am cuvinte!!!!…

 2. Andrei spune:

  este genocid pentru populatie ,sari-ti oameni ,barbatii neamului sa-i fugarim pe acesti deputati

 3. Victoria spune:

  Ce e cu voi mai „Alesi ai poporului”?

 4. lilia spune:

  nui clar a intrat sau nu in vigoare sa publicat in monitorul oficial???????????????

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...