37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   În Monitorul Oficial au fost publicate mărimile actualizate ale accizelor la produse accizabile

În Monitorul Oficial au fost publicate mărimile actualizate ale accizelor la produse accizabile

04.07.20161.539 views InfoMarket.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În conformitate cu modificările aduse Codului fiscal, prevăzute în politica bugetar-fiscală şi vamală pentru 2016, accizul pentru benzină a crescut de la 3714 la 4137 lei, iar la motorină - de la 1544 la 1720 de lei, la gaz lichefiat - de la 2313 la 2577 lei per tonă.

Mărimea accizului la păcură va rămâne la 348 de lei pe tonă. Accizul la bere a crescut de la 2,16 la 2,38 lei pe litru. Mărimea accizului pentru cidru de mere şi pere a rămas neschimbată. Accizele pentru vermut și alte vinuri din struguri, naturale, cu adaosuri vegetale sau substanțe aromatice, precum și alte băuturi fermentate a crescut de la 11,17 la 12,34 lei pe litru. Accizul pentru alcoolul etilic nedenaturat cu un volum de alcool etilic de 80% sau mai mult, precum şi pentru alcoolul etilic și alte distilate denaturate, de orice concentrație, a crescut de la 77,67 la 85,83 lei pe litru de alcool absolut.

Modificări similare au fost operate pentru conținutul de alcool etilic nedenaturat în volum de alcool etilic de mai puțin de 80%, precum și pentru produse distilate, băuturi alcoolice, lichioruri și alte băuturi alcoolice. Scutite de accize sunt categoriile de alcool etilic nedenaturat destinate producerii de preparate farmeceutice şi utilizării în medicină, în limitele volumului cotei anuale stabilite de Guvern.

Mărimea accizului la țigări cu filtru a fost stabilită la 300 lei + 12% pentru o mie de bucăți, dar nu mai puțin de 400 de lei. Accizul pentru ţigări fără filtru a crescut de la 50 la 60 lei pentru 1 mie de bucăți. Accizele pentru trabucuri şi ţigări care conțin înlocuitori de tutun au fost stabilite la 40% din valoarea bunurilor. Accizele alte tipuri de tutun prelucrat și înlocuitori de tutun prelucrat; tutun "omogenizat" sau "reconstituit"; extracte și esențe de tutun a crescut de la 110,98 lei la 122.63 lei pe kg.

Accizul pentru bijuterii din argint a crescut de la 2,34 la 2,59 lei pe gram, iar pentru bijuteriile din alte metale prețioase și metale comune placate cu metale prețioase a crescut de la 35,54 la 39,27 lei pentru un gram. Accizul la parfumuri și apă de toaletă va rămâne la 30% din valoarea lor, la blănuri - 25% din valoarea lor.

Mărimea accizului la importurile de autovehicule a rămas neschimbat, cu excepția accizelor la mașinile cu motor hibrid, care a fost redus cu 50%. Se preconizează că în curând va fi examinat noul concept al politicii Ministerului Finanțelor privind impozitarea autovehiculelor, care prevede reducerea accizelor la introducerea lor în țară. În schimb, este planificată majorarea taxei de drum pentru vehiculele neînregistrate în Republica Moldova (viniete).

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...