37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Limita pentru depunerea Declaraţiei pentru Valoare, majorată de la 300 la 5.000 de euro

Limita pentru depunerea Declaraţiei pentru Valoare, majorată de la 300 la 5.000 de euro

30.06.20161.747 views Unimedia.info
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Șeful Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie a propus spre examinare cabinetului de miniștri un Regulament privind modul de declarare a valorii în vamă a mărfurilor.

Proiectul defineşte acţiunile care trebuie să fie întreprinse atît de organul vamal, cît şi de agentul economic la verificarea şi, respectiv, declararea şi confirmarea valorii în vamă.

În proiectul propus a fost majorată suma limită, pentru care depunerea D.V.l nu este obligatorie, pînă la suma de 5.000 euro, comparativ cu suma de 300 euro, prevăzută actualmente de cadrul legal. În scopul stabilirii sumei limite pentru care depunerea Declaraţiei pentru valoare (D.V.l) nu este obligatorie, Serviciul Vamal a efectuat un studiu minuţios al tranzacţiilor de import pentru perioada anului 2014.

În rezultatul examinării datelor privind suma tranzacţiilor şi metodei aplicate pentru evaluarea mărfurilor, s-a constatat că riscurile majore de declarare neautentică a elementelor constitutive ale valorii în vamă a mărfurilor persistă preponderent pentru tranzacţiile a căror valoare depăşeşte 100.000 lei (cca 5.000 EUR).

Comentarii

  1. Alexei spune:

    O prostie mai mare ca asta nu am vazut !!! 🙂 Acum este unda verde pentru toate persoanele care vind la piata marfuri din textil si alte produse de origine straina, aceste persoane pot aduce de peste hotare marfa cu documentele in regula fara a plati in buget bani, si nimeni nu le pot amenda ca nu au documente de provenienta. Unde se uita autoritatile??? Cei mai multi bani se invitesc in piete care nu se impoziteaza si nu se sanctioneaza si totodata sustin concurenta neloiala.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...