37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   De ce sunt mai puţin loiali angajaţii care lucrează de acasă

De ce sunt mai puţin loiali angajaţii care lucrează de acasă

29.12.2016732 views ECOnomist.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Angajaţii care lucrează de la distanţă au tendinţa de a-şi părăsi mai uşor angajatorul decât decât cei care vin în fiecare zi la birou, spun consultanţii în recrutare. Astfel, recrutorii consideră că angajaţii care lucrează de acasă nu au o legătură emoţională cu angajatorul sau cu colegii lor şi de aceea pot fi mai uşor influenţaţi în decizia de a-şi schimba locul de muncă.

Pe de altă parte, angajaţii care sunt mulţumiţi cu jobul lor şi care au un birou fizic şi o echipă cu care interacţionează au nevoie de mai mult de o creştere salarială de 10-15% pentru a se decide să îşi schimbe locul de muncă, scrie ZF cu trimitere la management-issues.com.

În schimb, majoritatea recrutorilor sunt de părere că angajaţii care muncesc la domiciliu sunt mai uşor influenţabili în decizia de a-şi schimba jobul, pentru că nu interacţionează cu colegii prea mult şi de acee le este indiferent dacă lucrează pentru o companie sau pentru alta.

Aşadar, companiile care angajează persoane care să lucreze de acasă trebuie să depună un plus de efort pentru a le ţine mereu interesate de domeniul lor de activitate, acesta fiind singura legătură a angajatorului cu angajatul.

De aceea, persoanele care lucrează de acasă vor alege un angajator pentru ceea ce îi oferă: beneficii salariale, domeniul de activitate mai interesant sau alte beneficii.

Angajaţii care se mândresc cu ceea ce fac şi cu numele companiei pentru care lucrează nu sunt tentaţi să îşi schimbe locul de muncă. De asemenea, lucrând într-un mediu în care primesc apreciere din partea colegilor şi a angajatorului îi motivează să rămână.

Pe de altă parte, angajaţii nemulţumiţi de jobul lor vor accepta chiar şi posturi plătite mai prost sau care le oferă o creştere salarială foarte mică.

Angajaţii care lucrează de acasă au totuşi anumite avantaje precum faptul că nu mai sunt nevoiţi să străbată drumul până la birou, se pot ocupa de treburile casnice sau de copii, iar astfel rutina lor zilnică nu se schimbă prea mult.

În România, în anul 2015 mai puţin de 1% din totalul angajaţilor au avut posibilitatea de a lucra de acasă, potrivit datelor publicate de Eurostat, biroul de statistică al Comisiei Europene. Astfel, România este ţara cu cea mai scăzută rată de adopţie a practicii care permite angajaţilor să lucreze de acasă din Uniunea Europeană.

La nivelul întregii UE, 14,5% dintre angajaţi au posibilitatea de a lucra de la distanţă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...